Binnenkijken bij NOYR Tiny House

Midden in de Veluwe ligt een heel leuk Scandinavisch tiny house verscholen, gerund door Marc en Nikkie. Dit stel heeft deze vakantiewoning de naam NOYR gegeven. Het is een huisje waar je echt lekker tot rust komt. Je loopt zo het bos in en dankzij de grote ramen ervaar je binnen het bosgevoel. In deze binnenkijker vertellen Marc en Nikkie onder andere waarom ze een vakantieverblijf runnen, wat de interieurstijl is van dit tiny house en wat in hun favoriete hoekje is.

Op een dag zat Nikkie door Instagram te scrollen en toen kwam er een tiny house vakantiewoning als investering voorbij.

Vanaf 80 per nacht
ex. belastingen en eindschoonmaak
2 personen
Geen honden toegestaan

Ik heb zoveel over jullie tiny house gehoord. Vertel, wie zijn jullie?

Wij zijn Marc (31) en Nikkie (29). Zelf wonen we in Utrecht waar we sinds onze studies zijn blijven hangen en samen hebben we ons eigen bedrijf Paperdork. We zijn grote liefhebbers van reizen, het liefst naar niet al te standaard bestemmingen en accommodaties. Daarnaast is Nikkie groot fan van mooie interieurs. Zelf wonen we in een voormalig schoolgebouw uit 1910, en nu is daar dus ook een tiny house bijgekomen als vakantiewoning.

Waarom verhuren jullie een tiny house?

Dit is eigenlijk heel spontaan op ons pad gekomen. Het is niet dat we dit al jarenlang als wens hadden zoals dat bij sommige anderen wel zo is. Zelf wonen we nog in een huurwoning en een huis kopen is lastig als je net een onderneming gestart bent. Op een dag zat Nikkie door Instagram te scrollen en toen kwam er een tiny house vakantiewoning als investering voorbij. Die vonden we ontzettend leuk, en zo zijn we ons erin gaan verdiepen. We werden steeds enthousiaster en serieuzer, en zo hebben we dit plan uiteindelijk tot realiteit gebracht. Het tiny house is grotendeels een investering, maar natuurlijk ook omdat we het zelf leuk vinden om ermee bezig te zijn en er zelf af en toe gebruik van te maken.

Kun je wat meer vertellen over je tiny house?

Onze vakantiewoning genaamd NOYR – van het Franse ‘noir’ – is een modern tiny house (29m2) voor twee personen op de Veluwe: in Nunspeet om precies te zijn. Het is een huisje waar je echt lekker tot rust kunt komen. Je loopt zo het bos in, en dankzij de grote ramen kun je ook binnen het bosgevoel ervaren. Daarnaast hebben we bewust gekozen voor items als bordspellen, een platenspeler en een pastamachine in plaats van bijvoorbeeld een TV. Je kunt in ons huisje slapen vanaf €80 per nacht excl. belastingen en eindschoonmaak (laagseizoen). Hoewel we zelf enorme hondenliefhebbers zijn, staat het huisje helaas op een hondenvrije camping.

Als je 1 tip mocht geven om in de omgeving te doen, wat zou dat dan zijn?

Oehh moeilijk om dit te beperken tot één tip: er is namelijk zoveel te zien en te doen in de omgeving. Als je houdt van actie dan zou ik een ritje op een Fat Max of Trikke (elektrische step/driewieler) aanraden door het bos en langs de Zandenplas. Absoluut hilarisch om eens te doen, we hebben zelf enorm gelachen. Wil je meer van de omgeving zien? Dan zou ik een ritje op een Vespa aanraden. je komt dan langs een aantal super mooie hotspots zoals het Veluwemeer, een grote zandverstuiving, door het bos en over de heide. Overigens hebben wij voor onze gasten ook een persoonlijk magazine gemaakt met super veel van onze persoonlijke tips.

Hoe zou je de interieurstijl omschrijven van jullie tiny house?

Het is een mix van Scandinavisch met een tikje Bohemian denk ik. De basis is licht maar wel natuurlijk met het gebruik van het vele (blanke) hout. Wij zijn daar zelf enorm fan van omdat het voor ons rust uitstraalt. Tegelijkertijd is het met het gebruik van natuurlijke materialen wel knus. En wij vinden het contrast met de compleet zwarte buitenkant erg gaaf. 

In de stijl van Noyr Tiny House

Wat is jullie favoriete ruimte?

Eigenlijk is op de badkamer na alles één ruimte in ons huisje. Maar ons favoriete hoekje is toch wel zonder twijfel het bed. We hebben een verhoogd bed gemaakt in het raam waar enorm veel opbergruimte onder zit. Niet alleen praktisch in een tiny house, het geeft ons ook gewoon een echt vakantiegevoel. De hele dag kunnen we daar zitten. Als je ‘s nachts naar buiten kijkt zie je eindeloos veel sterren, en ‘s ochtends word je wakker met het geluid van de vogeltjes en de eekhoorntjes die door de bomen springen.

Waarom zouden mensen bij jullie moeten boeken?

Je zou moeten boeken als je er echt even uit wilt naar een unieke bestemming in Nederland. We hebben het ontwerp voor ons huisje zelf gemaakt en daarmee is het huisje echt uniek. Daarnaast is de omgeving prachtig en is er enorm veel te doen. Zelf waren we minder bekend met dit deel van de Veluwe, maar dat heeft ons enorm positief verrast. Wacht alleen niet te lang met boeken. We zijn nog maar net open sinds begin februari maar we zitten nu al een aantal maanden vooruit volgeboekt. 

Je boekt Noyr Tiny House op www.noyr.nl

Instagram: @noyr.tinyhouse

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google