Weekendje weg met Belvilla aan de Nederlandse kust

Zon, zee, strand, duinen, bos en een comfortabel vakantiehuis? Het kan allemaal in dit luxe verblijf in Groet waar wij een weekend verbleven. Wij waren aangenaam verrast door het huis en wat er allemaal in de omgeving te doen is. Lees verder om te zien hoe het vakantieverblijf eruit ziet en wat er allemaal te doen is in Groet en omgeving.

Het vakantieverblijf

Het vakantieverblijf waar wij verbleven is een luxe gerestaureerde boerderij geschikt voor zowel 20 personen als 10 personen. Wil je er met max. 10 personen verblijven dan kan de eigenaar de helft van het verblijf op slot doen. Toen we aankwamen keken we onze ogen uit! Wat een prachtige boerderij, zowel van binnen als van buiten!

Van buiten is de boerderij nog in zijn oude staat, maar binnen is het luxe en van alle gemakken voorzien. De badkamers en de toiletten zijn modern. En alle slaapkamers zijn voorzien van comfortabele bedden. Sommige slaapkamers zijn zelfs voorzien van een bedstee, zodat kinderen en ouders in dezelfde slaapkamer kunnen slapen. Dit hebben wij met de kinderen gedaan. Zoë en Lev vonden dit zo gezellig!

In de grote leefkeuken kun je uitgebreid koken en dineren met veel mensen. De keuken is voorzien van moderne apparatuur om de lekkerste maaltijden te bereiden. Ook heeft het een melkopschuimer om cappuccino mee te maken, dit vond ik een dikke pluspunt! Je kunt eten aan de kleine eettafel, maar ook aan de lange eettafel. Er is genoeg plek.

Het verblijf zit vol verrassingen, want de zolder is een grote speelzolder met speelgoed voor jonge kinderen en een tafeltennis voor wat oudere kinderen. Dit maakt voor ons het verblijf echt ideaal, de kinderen hebben zich daar uren vermaakt.

Het verblijf heeft ook een sauna en een fijne grote tuin met veranda en een barbecue. Genoeg te doen voor jong en oud in dit mooie verblijf in Groet!

Wat is er in de omgeving te doen?

Het vakantieverblijf ligt in het kleine centrum van Groet en tegenover het verblijf vindt je een Spar. Superhandig voor als je net als ik sommige boodschapjes vergeten bent mee te nemen.


Op 15 minuten fietsen van het verblijf ligt het strand. Zaterdagochtend huurden wij (bak)fietsen om de omgeving te verkennen en het strand te bezoeken. Het huren van fietsen kan bij het fietsverhuurbedrijf naast het verblijf. Je kunt online de prijzen bekijken en fietsen reserveren. Onze hond Ginza ging ook mee in de hondenkar die we daar huurden.

Op weg naar het strand fiets je door bos en duinen. Wat is Groet mooi!

Het weer was dit weekend goed, dus we hebben lekker op het strand gezeten. Op het strand vindt je ook het gezellige strandpaviljoen Hargen. Strandpaviljoen Hargen is een heerlijk ruim opgezet en gastvrij paviljoen waar je kunt genieten van zon, zee en strand. Het eten is er lekker en het interieur is prachtig!

Na het strand zijn we verder gaan fietsen naar het Klimduin in Schoorl. Dit ligt op ongeveer 10 minuten fietsen van Groet. Het Klimduin is bekend is om zijn 51 meter hoge zandberg waar kinderen zich kunnen vermaken door het te beklimmen en eraf te rennen. Terwijl de kinderen zich op het Klimduim vermaakten, dronken wij beneden een koffie op het terras. Bij het Klimduim vindt je een uitgebreid duin- en bosgebied waar je mooi kunt wandelen.
Honden zijn het hele jaar welkom. In het broedseizoen, van 1 maart tot 1 september, alleen aangelijnd, om verstoring te voorkomen. Buiten deze periode mogen honden los, onder appèl. Let op: in de begrazingsgebieden gelden afwijkende regels. Deze herken je aan de borden.


De volgende dag gingen we naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Daar kun je het kabouterpad met je kinderen lopen. De route is 1 kilometer. De kinderen krijgen een puntmuts op en onderweg moeten de kinderen een kabouteropdracht uitvoeren bij elke Duinkabouter. Na afloop krijgen ze een kabouterdiploma. Een superleuke activiteit om met jonge kinderen te doen! Honden zijn op het kabouterpad trouwens niet toegestaan.

Zondagavond vertrokken we weer naar huis. Eigenlijk hadden we hier nog veel langer willen blijven. We hebben echt een topweekend gehad in Groet! We komen zeker een keer terug.

Het vakantieverblijf boek je op www.belvilla.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google