Mijn proces in het genereren van een duurzaam passief inkomen

Mijn proces in het genereren van een duurzaam passief inkomen

Een aantal maanden geleden luisterde ik een podcast waarvan ik enorm geïnspireerd raakte. Het ging over het creëren van een duurzaam passief inkomen. Ik ontdekte door deze podcast dat er zoveel mogelijk is op het gebied van online verdienen. Veel meer dan ik wist en wat ik voor mogelijk hield. Er ging een nieuwe wereld op het gebied van online ondernemen open, wat perfect zou passen binnen mijn onderneming. En wat echt een verlengstuk zou kunnen zijn van mijn bedrijf. Daarnaast past het helemaal binnen mijn ambities en doelen naar een financieel vrij leven. Hoe fijn is het om geld te verdienen, zonder er voortdurend fysiek voor het aan werk te hoeven zijn? Dit zou helemaal passen binnen ons leven, waarin we meer van de wereld willen zien. Dus ik ging op onderzoek uit om te kijken wat het allemaal inhoudt. 

Klik hier voor de link naar de podcast!

Ik kwam erachter dat een passief inkomen niet alleen mogelijk is voor ondernemers, maar ook voor mensen in loondienst. Veel mensen proberen in de avonduurtjes en in de weekenden te werken aan digitale producten zoals templates en printables en dit te verkopen op een platform als Etsy. Ik had wel eens eerder van Etsy gehoord en in het verleden ook wel eens besteld op dit platform, maar verder deed ik er helemaal niks mee. En wist ik ook totaal niet dat ik zelf daar ook zou kunnen verkopen. Maar door de specialist op dit gebied, Rowena Rousseau, kwam ik erachter dat je al met één Etsy shop een heel fijn passief inkomen kan hebben. 

Wat houdt een duurzaam passief inkomen nu precies in?
Een duurzaam passief inkomen is geld dat je blijft verdienen zonder dat je er constant voor hoeft te werken. Het komt voort uit een product dat in het begin vrij veel tijd kost om op te zetten en te ontwikkelen, maar wat op de lange termijn zorgt voor een stabiel en betrouwbaar inkomen zonder dat je er nog veel voor hoeft te doen. Er komt dus ook geld binnen als je even niet werkt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, als je ziek bent of zelfs als je slaapt! Ideaal als je in het buitenland zou willen wonen of reislustig bent, net als ik! 

Wat zijn mijn online verdienmodellen?
1. Kennisproducten
Kennisproducten zijn digitale of fysieke producten die gebaseerd zijn op de expertise en kennis van een persoon. Deze producten zijn bedoeld om anderen iets te leren of te helpen een bepaalde vaardigheid te ontwikkelen. Zo heb ik mijn cursus "Verhuizen naar het buitenland", mijn e-guide "warung-warung" en The Bali Travel Guide ontwikkeld. Ben je nieuwsgierig? Klik dan hier om te zien hoe mijn kennisproducten eruit zien. Andere voorbeelden van kennisproducten zijn:

  • Webinars: Online seminars, live of opgenomen, waarin je je kennis deelt.
  • Handleidingen en whitepapers: Documenten die problemen oplossen of ingewikkelde onderwerpen uitleggen.
  • Podcasts: Audio-uitzendingen waarin je je kennis deelt en je publiek informeert.
  • Workshops: Groepssessies waarin je anderen iets praktisch leert.

Kennisproducten kun je vaak meerdere keren verkopen nadat je ze eenmaal hebt gemaakt, wat ze geschikt maakt om passief inkomen te genereren. Echter, helemaal passief is het niet, want als persoon zul jij je kennisproducten moeten blijven verkopen. Mensen verwachten jou als persoon achter het product, ze hebben vertrouwen in jou. Dus jij zult altijd je gezicht moeten blijven laten zien en de kennis persoonlijk moeten overdragen. Dit neemt niet weg dat ik het heel erg leuk vind om kennisproducten te maken en verkopen, ik beleef er veel plezier aan!

Mijn cursus maak ik overigens in "Kajabi". Dit is een alles-in-één platform dat is ontworpen voor ondernemers, coaches en content creators die hun online business willen opbouwen en beheren. Met Kajabi kun je gemakkelijk online cursussen, membershipsites, en digitale producten creëren, marketen, verkopen en leveren, allemaal vanuit één platform. Ik vind het een heel prettig programma om mee te werken, het is namelijk heel gebruiksvriendelijk. Hoewel ik helemaal niet technisch ben aangelegd, is het me gelukt de hele website zelf te bouwen. Klik hier voor Kajabi. 

2. Digitale producten
Het verkopen van digitale producten via platforms zoals Etsy is een populaire manier om geld te verdienen, vooral omdat je producten maar één keer hoeft te maken en ze daarna onbeperkt kunt verkopen zonder dat je nog iets aan het product hoeft aan te passen. Digitale producten zijn bestanden die klanten na aankoop direct kunnen downloaden, zoals printables, digitale planners, posters, sjablonen, en templates. 

Ik heb nu vier maanden een Etsy Shop in Planners. Ik zal hieronder de stappen uitleggen hoe ik te werk ga:

1. Ik onderzoek eerst op Erank welke planners een hoog zoekvolume en een lage concurrentie hebben op Etsy. Deze producten zijn het meest interessant om te verkopen;
2. Ik ben lid van de PLR Library van Rowena Rousseau. In deze library staan templates die goed scoren op Etsy en die je zelf alleen nog hoeft aan te passen naar jouw stijl en daarna als product mag verkopen op Etsy. Je hoeft het dus niet zelf te ontwerpen, wat ontzettend veel tijd scheelt. Mijn locale VA, Ambar, past de planner aan naar mijn stijl;
3. Ook maakt Ambar pins op Canva voor Pinterest. Mensen die succesvol zijn op Etsy, hebben hun shop ook op Pinterest staan. De pins van jouw producten kun je namelijk linken naar je Etsy Shop. Op Pinterest kun je vrij snel organisch groeien en jaren later nog profijt van hebben. Een pin verdwijnt nooit en kan dus vele jaren later nog voor verkeer zorgen naar je shop! Ideaal! Per product (listing) pin ik 10 pins op Pinterest. Klik hier voor de link naar mijn Pinterest;


4. Als Ambar de template van de Notion Planner af heeft, plaats ik het vervolgens in mijn Etsy shop;
5. Ik houd de statistieken op Etsy in de gaten om te kijken welk product het meeste gevonden wordt en probeer daarvan te leren voor de volgende listings.  

Omdat ik wil dat mijn producten organisch groeien (niet via betaalde advertenties) moet ik vooral geduld hebben. Voordat het algoritme je oppikt ben je zo 3-6 maanden verder. Zo had Rowena haar eerste sale pas na 4 maanden. Om door het algoritme opgepakt te worden, moet je ook regelmatig een nieuwe listing toevoegen aan je shop. Ik list 3-4 nieuwe Notion Planners per week en hoop zo dat ik over een tijdje wordt opgepikt door het algoritme en er een mooi duurzaam passief inkomen aan kan overhouden. Ik heb in die vier maanden 22 planners verkocht in de Etsy Shop, dus ik ben op de goede weg!

Wat zijn de voordelen van digitale producten verkopen op Etsy?

  • Passief inkomen: Omdat je het product slechts één keer hoeft te maken, kun je het blijven verkopen zonder extra werk.
  • Lage kosten: Je hebt geen kosten voor materialen of verzending, waardoor je marge vaak hoog is.
  • Wereldwijde markt: Etsy heeft miljoenen gebruikers wereldwijd, wat betekent dat je producten veel potentiële kopers kunnen bereiken.
  • Flexibiliteit: Je kunt op je eigen tijd en tempo producten ontwikkelen en verkopen. Het verkopen van dit product is niet alleen bestemd voor ondernemers, maar ook voor mensen die in loondienst zijn. Iedereen kan dit leren en toepassen. 

Het starten van het verkopen van digitale producten op Etsy vereist wel dat je goed nadenkt over wat mensen willen kopen, en dat je zorgt voor een professionele presentatie van je producten, inclusief aantrekkelijke foto’s (mock-ups) en duidelijke op SEO gebaseerde beschrijvingen. Als je dit goed aanpakt (dit leer je allemaal in het Become Financially Free Membership), kan het een hele mooie manier zijn om een extra inkomen te genereren!

3. Affiliate marketing
Affiliate marketing is een manier om online geld te verdienen door producten of diensten van andere bedrijven te promoten. Als iemand via jouw unieke link een aankoop doet, krijg jij een commissie. Zo kun je verdienen zonder dat je zelf producten hoeft te maken of te verkopen. Ik pas met name affiliate marketing toe op mijn Instagram @casakrullenbol. Maar het hebben van Social Media is niet noodzakelijk, je kunt ook affiliate marketing toepassen op bijvoorbeeld je blog!

Hoe pak ik dit aan?
1. Ik ben aangemeld bij diverse affiliate programma's, zoals Bol.com, Tradetracker, Daisycon, Metapic en Stylink. 

2. Via deze programma's maak ik unieke links aan die naar de producten of diensten van het bedrijf leiden. Deze links bevatten een code die mij identificeren als de affiliate.

3. Vervolgens promoot ik de links in mijn blogs en op Instagram. Wat bij mij doelgroep werkt, is de producten ook zelf aanhebben en/of gebruiken, zodat men ziet hoe het mij staat. Ik denk dat de key om succesvol te zijn is, om producten te promoten die passen bij je doelgroep en waar je zelf ook achter staat. Het opbouwen van vertrouwen is belangrijk, zodat je volgers of lezers eerder geneigd zijn jouw aanbevelingen te volgen en via jouw links te kopen.

4. Als iemand op mijn link klikt en iets koopt, ontvang ik een deel van de verkoopprijs als commissie. De hoogte van de commissie verschilt per product en bedrijf, maar kan variëren van een paar procent tot wel 50% of meer van de verkoopprijs. 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

  • Passief inkomen: Links die online staan, kunnen blijven werken en voor verkopen zorgen, zelfs als je er niet actief mee bezig bent.
  • Lage kosten: Je hoeft geen eigen producten te maken of voorraad te beheren, wat het relatief eenvoudig maakt om te beginnen.
  • Flexibiliteit: Je kunt affiliate links inbouwen in je bestaande content, zoals blogposts, video's of social media posts.

Door het toepassen van affiliate marketing heb ik inmiddels een wederkerend inkomen opgebouwd van 1200 per maand. Omdat ik zie dat het werkt, wil ik meer gaan leren over affiliate marketing en het opzetten van professionele websites.



Van wie leer ik dit allemaal?
Zoals ik al eerder vertelde is mijn coach in het genereren van een duurzaam passief inkomen Rowena Rousseau. Rowena heeft al meer dan 10 jaar ervaring als online ondernemer en heeft inmiddels duizenden vrouwen geïnspireerd om hun eigen pad naar financiële vrijheid te vinden. Je kunt haar volgen op het Instagram account @rowena_rousseau. Ze is heel transparant in hoeveel zij verdiend. Volgens mij zit ze nu maandelijks rond de 80.000 aan passieve inkomsten, wat alleen maar groeit. Ze heeft diverse Etsy shops en affiliate websites. 

Ik ben lid van het Become Financially Free Membership van Rowena. In dit membership wordt uitgelegd hoe je meerdere (passieve) inkomstenstromen op kunt bouwen, zodat je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van één bron van inkomsten. Zo heeft ze bijvoorbeeld een module waarin ze stapsgewijs uitlegt over digitale producten verkopen op Etsy. En komt er binnenkort een module vrij over affiliate marketing.

Als je lid bent van het membership, kun je onderdeel worden van een whatsapp community van gelijkgestemde vrouwen die allemaal werken aan hun financiële vrijheid. Dit netwerk biedt inspiratie, motivatie en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Ik leer erg veel van deze whatsapp Community! 

Omdat ik ervoor gekozen heb om me te richten op het verkopen van digitale producten op Etsy, ben ik ook lid geworden van de PLR LibraryDeze Library is gevuld met digitale producten die een onwijs hoog zoekvolume hebben én lage concurrentie, waardoor je al snel sales kunt genereren. Het enige wat je hoeft te doen is de template uit de Library aanpassen naar jouw stijl en verkopen in je Etsy shop als je eigen digitale product! Dit scheelt ontzettend veel tijd en maakt een snelle start van je shop mogelijk. The PLR Library biedt een breed scala aan producten en elke maand worden er nieuwe producten toegevoegd. Ik heb voor mijn Etsy Shop de Notion templates uit de Library gebruikt. 

Let wel op: alleen bij aanschaf van de lifetime licentie mogen de producten voor altijd verkocht worden. Heb je de maandelijkse licentie, dan mag je de producten niet meer verkopen zodra jij het membership opzegt.

Hierbij een kijkje in de PLR Library:



Op mijn Instagram kun je onder mijn hoogtepunt "tips ondernemen" nog meer foto's en video's van het membership en de Library. 

Mijn advies aan jou
Heeft mijn verhaal je interesse gewekt? Luister dan eerst bovengenoemde podcast en volg Rowena een tijdje op Instagram, om te zien of je het echt wat lijkt. Laat je inspireren en kom met ideeën om online geld te verdienen. 

Wil je er echt mee aan de slag gaan? Schaf dan eerst het BFF membership aan en kijk naar welk online verdienmodel jou interesse gaat. 

Is dit digitale producten verkopen op Etsy? Bedenk dan wat voor soort product je wilt verkopen. Komt dit terug in de Library? Dan kun je, om tijd te besparen, de Library aanschaffen. 

50% korting! 
Omdat ik member ben mag ik 50% korting geven, op zowel het BFF membership als de PLR Library. 

Voor het BFF membership is de kortingscode SHANTI50. Klik hier voor de link. 

Voor de PLR Library is de kortingscode SHANTI50PLR. Klik hier voor de link. 


Heel veel succes! Heb je een vraag hierover? Je mag me altijd mailen of een dm sturen op mijn Instagram. Ik help je graag!

*Deze blogpost bevat affiliatelinks

Terug naar blog